Geofencing aplicat a la venda

El geofencing porta uns quants anys al nostre mercat. Els principals usos els donaven les empreses per controlar als seus treballadors ambulants, és a dir, s’utilitzaven per saber on estaven aquells assalariats que treballaven fora de les oficines perquè no s’allunyessin de les zones més productives.

Els centres educatius també li han donat ús per conèixer si algun dels seus estudiants s’allunya del campus. També, pares i mares, han aplicat la mateixa funcionalitat per saber si els seus fills estan dins de la zona permesa o rebre una notificació si s’hi allunyen.

Actualment se li ha trobat un ús purament comercial que tracta de marcar un perímetre virtual al voltant dels punts de venda de la marca. Quan un client que, prèviament, ha donat permís per rebre notificacions al mòbil es troba dins d’aquesta zona rep un avís amb les ofertes que aquesta marca té a la zona i on les pot trobar. Un estudi al bloc de Radar.Oreilly revelava que la taxa de visita al punt de venda per part del client estava entre l’11% i el 60% i la probabilitat de compra era del 46%.

El gran debat del servei està en la conservació de la privacitat de les persones. Estaríeu d’acord en perdre aquesta llibertat?